De weg begint pas bij het zetten van een eerste stap

Geplaatst op Geplaatst in Persoonlijk

Follow my blog with Bloglovin

De weg begint pas bij het zetten van een eerste stap, je moet ergens beginnen.

Dus komt bij deze mijn eerste artikel online, om de wereld te laten weten dat Your Symphony er is. De eerste stap is gezet, een begin gemaakt.

 

DEZE EERSTE STAP HAD IK NOG LANG KUNNEN UITSTELLEN.

Er waren genoeg redenen te bedenken om hier nog mee te wachten. Ik heb namelijk nog niet helemaal duidelijk voor ogen hoe deze ingeslagen weg eruit zal gaan zien. Welke afslagen ik wel en niet wil gaan nemen. Maar ik kies er bewust voor me niet te verliezen in details en perfectionisme.

 

Ken je dat gevoel, dat je wacht met iets totdat je iets anders voor elkaar hebt? Dat je dan pas kunt beginnen, omdat je bang bent dat het anders niet goed genoeg zal zijn? Eerst moet ik dit en dit en dit nog doen, en dan ben ik er écht klaar voor. Zo kan je natuurlijk een eeuwigheid doen over: “getting ready”.

 

Maar angst (in dit geval in de vorm van onzekerheid) is een slechte raadgever, een afleider. Want zolang ik geen actie onderneem blijven de resultaten die ik voor ogen heb ook uit.

HET VERSCHIL TUSSEN WIE JE BENT EN WIE JE WILT ZIJN IS WAT JE DOET.

Dus kies ik ervoor om de wereld alvast te laten weten dat Your Symphony er is (en er op korte termijn mooie coachings- en muziektrajecten zullen volgen).

In de hoop alvast waarde, toe te kunnen voegen in plaats van te blijven wachten op het perfecte moment, want het perfecte moment bestaat niet.

De enige fout die je kunt maken is iets niet te doen omdat je bang bent om fouten te maken.

Jump before you are ready, want je bent er nooit helemaal klaar voor. De enige manier om beter zicht te krijgen op waar je staat is door het te gaan doen.

 

‘Als iets doen je enige maatstaaf voor succes is, betekent zelfs falen dat je vooruitgang boekt.’
Uit: De edele kunst van not giving a f*ck  van Mark Manson.*

 

Laat het leven je als muziek in de oren klinken en luister niet naar je angst om te falen, je perfectionisme, je onzekerheid.

Angst is een slechte raadgever en houdt je tegen.

De magie zit hem altijd in de actie.

Het gaat er niet om wat je weet, maar wat je ermee doet.

Wacht dus niet tot je alle puzzelstukjes compleet hebt.

 

Mijn actie laat ik in dit geval niet bepalen door mijn gevoel (onzekerheid, perfectionisme).

Door het ondernemen van actie maakt mijn gevoel ruimte voor het opdoen van ervaring.

Waardoor mijn actie mijn gevoel kan gaan bepalen.

LAAT JE ACTIE NIET BEPALEN DOOR JE GEVOEL, MAAR JE GEVOEL DOOR JE ACTIE.

 

Ontbreekt het je aan de nodige motivatie of inspiratie? Kom gewoon in actie! Vaak is dat het enige wat je nodig hebt om het balletje te laten rollen en het mooie is: actie ondernemen kan altijd. De eerste stap is alleen wel het moeilijkst.

Dus ik begin gewoon, ook al is mijn website nog in constructie en bij lange na niet perfect (lees: website bouwen? ik heb geen flauw idee wat ik aan het doen ben) en staat mijn coachings- en muziekaanbod nog niet online.

Soms is het goed om in het diepe te springen en uit je comfort zone te kruipen.

Als ik blijf wachten tot alles perfect is kan ik namelijk blijven wachten tot ik een ons weeg, er zijn altijd punten ter verbetering en er is altijd nog een extra stap te zetten.

De komende tijd zal er dan ook nog geregeld wat veranderen op yoursymphony.nl. Maar deze veranderingen zie ik als vooruitgang.

Dus waarom zou ik jullie niet alvast meenemen in dit proces? Zie het als een kijkje achter de schermen. Ben je al nieuwsgierig naar het vervolg?

 

De rest van de route ligt nog open, maar ik heb besloten van de nog deels onbekende route te gaan genieten en vanuit vertrouwen en met nieuwsgierigheid uit te kijken naar het vervolg.

Ik ga de charme proberen in te zien van waar ik nog tegenaan ga lopen, door er mee bezig te zijn volgen de ideeën en oplossingen (hopelijk) vanzelf. Ik ben dan ook benieuwd naar het uitzicht na de volgende bocht op deze weg.

Een eerste actie vanuit vertrouwen, vertrouwen dat iedere stap die ik vanaf nu ga zetten bijdraagt aan de onderneming die ik voor ogen heb.

Misschien klink ik op dit moment nog niet helemaal duidelijk maar in de loop van de tijd zal ik de frequentie beter afstemmen en de volume knop verder opendraaien.

 

Heb jij weleens moeite met het zetten van de eerste stap?

Kies je er weleens voor om iets niet te doen, omdat het nog niet perfect is? Uit angst voor wat anderen zullen vinden?

 

‘Een dromer kan eindeloos fantaseren over de ideale villa die hij ooit zal bouwen. Maar met alleen dromen komt die villa er nooit. Je kunt beter denken als een bouwvakker. Iemand die elke dag weer baksteen op baksteen stapelt, zonder op te geven, tot er daadwerkelijk een huis staat.’
Uit: Dankboek van Ernst-Jan Pfauth.*

 

Welke kleine stap kan jij vandaag nog zetten?

Ik ben erg benieuwd naar je verhalen en ervaringen, deel ze gerust hieronder

 

 

*Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze link iets bestelt, krijg ik hiervoor een kleine vergoeding.

6 gedachten over “De weg begint pas bij het zetten van een eerste stap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *