Peptalk – 5 dingen om te onthouden

Geplaatst op Geplaatst in Luisteren naar je hart, Motivatie & Inspiratie

Last van een dip? Onthoud het volgende en blijf gemotiveerd.

  1. Niemand is perfect!

Perfectie is een illusie, dus verspil hier niet teveel tijd en energie aan. Staar je niet blind op het succesverhaal van een ander, ook deze mensen kennen mislukkingen. Falen is menselijk!

 

  1. Iedereen maakt fouten!

Wees niet bang om fouten te maken maar ga ervoor. Van je fouten kun je leren. Iedere fout brengt je een stap verder in je proces. De enige fout die je kunt maken is iets niet te doen omdat je bang bent om fouten te maken.

 

  1. Je bent er nooit helemaal klaar voor!

Ken je dat gevoel, dat je wacht met iets totdat je iets anders voor elkaar hebt? Dat je dan pas kunt beginnen, omdat je bang bent dat het anders niet goed genoeg zal zijn? Guess what? Je bent er nooit helemaal klaar voor! Dus stap uit je comfort zone, het is tijd om in actie te komen.

 

  1. De kracht zit hem in de actie

Je kunt nog zo slim zijn en nog zoveel opleidingen en cursussen gevolgd hebben, zolang je geen actie onderneemt en niets met je kennis doet kom je niet vooruit in het leven. Je weet van te voren nooit zeker of iets gaat lukken, maar als je niets doet weet je in ieder geval zeker dat het niet gaat gebeuren. Kom in actie dan volgt de motivatie en inspiratie vaak vanzelf.

 

  1. Geeft niet toe aan keuzestress

Uit onderzoek* blijkt dat een teveel aan keuzes demotiverend en verlammend werkt. Als er teveel opties zijn is de moeite om te kiezen te groot. Dan stellen we onze keuze liever uit of besluiten we om helemaal niet te kiezen, omdat we bang zijn om de verkeerde keuze te maken.

Verspil dus niet te veel tijd aan het je verdiepen in alle details van elke mogelijkheid. In hoe meer mogelijkheden je je namelijk verdiept, hoe moeilijker de keuze zal worden. Dit kost je dus onnodig veel energie en tijd. Kies iets wat je denkt dat zal werken en probeer het! (zie punt 2 en 4)

 

Welke van bovenstaande punten vergeet jij nog weleens?

Waar loop je het meeste tegenaan?

 

*Iyegar, S. & Lepper, M. (2000). ‘When Choice Is Demotivating: Can One Desire Too Much of a Good Thing? Journal of Personality and Social Psychologie, 2000, Vol. 79, No 6, 995-1006.

Een gedachte over “Peptalk – 5 dingen om te onthouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *