Met deze 5 stappen komt je droom dichterbij

Geplaatst op Geplaatst in Keuzes maken, Luisteren naar je hart, Motivatie & Inspiratie

Soms zit het dagelijks leven in de weg om werk te maken van die ene droom. Er zijn vast dingen die al jaren op je to-do of verlanglijstje staan, maar waar je nog niet het juiste moment voor gevonden hebt. Maar misschien is gebrek aan tijd wel helemaal niet het probleem en heb je gewoon een duwtje in de goede richting nodig? Bij deze 5 stappen om je te helpen dichter bij die ene droom te komen. Succes, go for it!

 

  1. Zet de eerste stap, het liefst vandaag nog!

Het is doodzonde om je droom uit te blijven stellen en erover te blijven dromen. Je moet ergens beginnen. Welke kleine stap kun je vandaag zetten om dichter bij je droom te komen?

‘Een dromer kan eindeloos fantaseren over de ideale villa die hij ooit zal bouwen. Maar met alleen dromen komt die villa er nooit. Je kunt beter denken als een bouwvakker. Iemand die elke dag weer baksteen op baksteen stapelt, zonder op te geven, tot er daadwerkelijk een huis staat.’  Uit: Dankboek van Ernst-Jan Pfauth.

 

  1. Maak het concreet

Maak je droom voor jezelf concreet. Wat wil je bereiken? Koppel je droom aan een SMART doel. Maak het specifiek, meetbaar en koppel er een deadline aan.

 

  1. Laat je inspireren

Je hoeft het wiel niet perse zelf uit te vinden. Laat je inspireren door iemand die het wiel al heeft uitgevonden. Er zijn altijd mensen te vinden die ooit dezelfde droom hadden en deze hebben weten te bereiken. Volg diegene, vraag naar tips, begeleiding of loop een dag met hen mee. Op deze manier kun je een hoop van ze leren. Gebruik hun tips en ervaringen om dezelfde valkuilen te ontwijken en je komt er gelijk achter of je droom inderdaad zo leuk is als je dacht!

 

  1. Laat het de wereld weten

Ben je vastbesloten om van je droom een succes te maken? Laat zoveel mogelijk mensen weten waar je mee bezig bent. Mond op mond reclame is nog steeds een van de effectiefste vormen van promotie. En daarnaast heb je op deze manier gelijk een goede stok achter de deur voor jezelf gecreëerd.

 

  1. Maak keuzes

Sta je voor een moeilijke keuze? Maak het maken van een keuze makkelijk door jezelf de volgende simpele te stellen: brengt dit me dichter bij m’n droom/doel of niet?

Wees een chooser, geen picker: “Choosers nemen de tijd om over hun doelen na te denken, pickers niet, zij kiezen random uit alle opties die ze tegenkomen”. Uit: Generatie Ei – Rosa Surachno

 

Twijfel je nog of mis je de nodige motivatie? Hopelijk trekt deze peptalk je over de streep.

Welke mooie droom ga jij verwezenlijken? En welke stap ga je daar vandaag nog voor zetten?

Een gedachte over “Met deze 5 stappen komt je droom dichterbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *