Je hoeft het niet alleen te doen – de afstudeer editie

Geplaatst op Geplaatst in Afstuderen, Persoonlijk

Afstuderen, het is iets waar je als een berg tegenop kan zien. Dat deed ik tenminste wel, de laatste loodjes wegen tenslotte niet voor niets het zwaarst. Benieuwd wat mij het meest heeft geholpen tijdens deze periode? Je leest het hier:

Wat mij tijdens mijn afstudeerperiode het meeste heeft gesterkt was het idee dat ik niet de enige was, en dat ik het niet alleen hoefde te doen. Een erg fijne gedachte!

 

AFSTUDEERBUDDIES

Natuurlijk heb je je mede studenten, uit hetzelfde jaar van je studie, die met hetzelfde bezig zijn waar je veel steun aan kunt hebben. Zelf heb ik ook veel steun gehad aan vriendinnen die in hetzelfde schuitje zaten maar juist een hele andere studie deden.

Allebei waren we een half jaar lang gedoemd tot onze laptop om de laatste opdracht voor onze studie te voltooien. De opdrachten waren verschillend, de onderwerpen waren verschillend, maar toch liepen we van tijd tot tijd tegen dezelfde dilemma’s aan. En juist doordat we allebei met een andere afstudeeropdracht bezig waren zorgde deze herkenbaarheid bij mij voor extra vertrouwen.

 

WAAR WE TEGENAAN LIEPEN

Het vooruitzicht heel de dag in de boeken en achter onze laptop te zitten werkte niet bepaald motiverend. Als we de motivatie hadden gevonden om te beginnen werden we geregeld afgeleid, er zijn tenslotte een hoop leukere dingen te vinden en te doen op het internet. Daarnaast wisten we ook niet altijd goed waar we het beste konden beginnen, omdat er zoveel mogelijkheden waren en we zelf alle schrijfvrijheid in handen hadden (zolang het binnen de kaders van onze opdracht viel).

Het werkte voor ons dan ook erg motiverend en inspirerend om af en toe een dag samen te plannen en samen te knallen aan onze laatste ‘opdracht’. Zodat we elkaar moed in konden spreken: ‘Oke nu even een uur knallen en dan houden we samen even pauze (met wat lekkers!)’.
Van tijd tot tijd ons hart (en onze frustraties) bij elkaar konden luchten ‘pff ik weet het echt even niet meer’, en samen konden sparren ‘Hoe pak jij dit aan?’.

 

GRATIS MOTIVATIE CHALLENGE VOOR AFSTUDEERDERS

Vanuit deze gedachte organiseer ik van 3 t/m 5 december de gratis Motivatie Challenge voor Afstudeerders, gericht op dit algemene stuk waar je bij veel afstudeeropdrachten tegenaan loopt. Uiteraard krijg je de nodige begeleiding vanuit school, maar vaak is dit toch meer opdracht inhoudelijk.
Tijdens de motivatie challenge wil juist aandacht besteden aan die andere aspecten, zoals het behouden van je motivatie, inspiratie en focus.

Daarnaast lanceer ik in januari mijn eerste coachingstraject, gericht op deze aspecten, waarin ik mensen die aan het afstuderen zijn de laatste 6 maanden van hun studie ga begeleiden/ondersteunen.
De gratis Motivatie Challenge voor Afstudeerders zal hiervan een voorproefje zijn.

Nieuwsgierig? Als je je aanmeldt voor de gratis Motivatie Challenge voor Afstudeerders word je als eerste op de hoogte gebracht van de details van dit coachingstraject en krijg je als eerste de mogelijkheid om je voor dit traject aan te melden.
Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor dit coachingstraject.

Toevoeging 03-12: Doordat we al begonnen zijn aan de Motatie Challenge kun je je hier helaas niet meer voor inschrijven. 

Wil je hier alvast meer weten over het eerste Coachingstraject van Your Symphony, gericht op afstudeerders? Neem dan gerust contact met me op.

 

Mag ik jouw afstudeer cheerleader zijn, die je aanmoedigt vanaf de zijlijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *