Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk

Geplaatst op Geplaatst in Productiviteit

Heb je morgen een drukke dag voor de boeg? Bereid hem dan vanavond nog voor, dat scheelt je namelijk een hoop stress en frustratie.

Door ’s avonds voor je gaat slapen de volgende dag voor te bereiden ga je rustiger naar bed, wat je helpt beter te slapen. Daarnaast wordt je ‘s ochtends minder gestrest wakker, je bent tenslotte al goed voorbereid. Met name als je een drukke dag voor de boeg hebt kan dit erg welkom zijn.

Hieronder een aantal voorbereidingsvoorbeelden om je dag goed te kunnen beginnen:

HET WEERBERICHT CHECKEN

Wat voor weer is er morgen voorspeld? Verdiep je in het weerbericht zodat je je kleding op de temperatuur kunt afstemmen en weet of je bijvoorbeeld een paraplu mee moet nemen.

OUTFIT BEDENKEN & KLAARLEGGEN

Bedenk wat je morgen aan wilt doen en leg het klaar. ’s Avonds bedenken en klaarleggen wat je aan gaat doen scheelt vaak veel (denk)tijd. Daarnaast hoef je ook niet in de stress te schieten als dat ene tshirt tóch in de wasmand blijkt te zitten, want je hebt tijd genoeg om iets anders uit je kast te toveren.

SPULLEN / TAS KLAARRZETTEN

Zijn er specifieke dingen die je morgen nodig hebt en niet mag vergeten? Als je ’s avonds je tas alvast inpakt scheelt dit je ’s ochtends de nodige stress en hoef je niet bang te zijn dat je iets vergeten bent (of het niet in je tas past haha).

MAAK EEN (REIS)PLANNING

Reis je ergens naartoe? Stel alvast de TomTom in of plan je reis via een reisplanner, dan weet je gelijk wat je verwachte reistijd is. Denk daarnaast na over wat je morgen allemaal wilt doen. Verlies je echter niet in een ellenlange to-do lijst. Je kunt niet alles op een dag doen, daarnaast kunnen er altijd onverwachte dingen gebeuren. Stel liever een top 3 samen van taken met de hoogste prioriteit.

 

Hoe bereid jij je voor op een drukke (werk)dag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *