Mijn randvoorwaarden voor een geïnspireerde flow

Geplaatst op Geplaatst in Motivatie & Inspiratie, Persoonlijk

Afgelopen donderdag plaatste ik onderstaand bericht op mijn Facebookpagina en Instagram account: YourSymphony.nl (volg je me al? 😊)

 

Deze zin heb ik de afgelopen dagen een aantal keer tegen mezelf uitgesproken. 
Normaal gesproken komt er namelijk iedere week een artikel online op yoursympony.nl.
De afgelopen dagen ben ik een aantal keer gaan zitten om iets te creëren voor vandaag, maar de inspiratie was gewoonweg even ver te zoeken.
En wat helpt dan niet? Juist forceren, je kunt inspiratie namelijk niet afdwingen.
Tuurlijk heb ik er geregeld over nagedacht en het geprobeerd maar ik voelde hem niet.
En ik ben ervan overtuigd dat het dan ook geen zin heeft om mezelf hiertoe te “dwingen” en dit te moeten van mezelf/mezelf dit op te leggen.
De reden dat ik iedere donderdag een artikel plaats is om waarde toe te voegen, en dat lukt op deze manier niet. Dus ik zei tegen mezelf: Hé het is oke! Laat het los.
Vandaag komt er dus geen nieuw artikel online, en dat ik oké.
Ik vertrouw erop dat de inspiratie vanzelf wel weer aan komt waaien. Ben overigens alweer een heel eind op weg.
Ook als je aan het afstuderen bent heb je momenten dat je het even niet meer weet, en ook dat is oké. Je kunt niet 24/7 knallen.Zeg jij weleens tegen jezelf dat het oké is als iets niet (gelijk) lukt?
Wat doe je als je het even niet meer weet en/of geen inspiratie hebt? Ik ben benieuwd.

Ik liet het even voor wat het was en dat was oké. Maar welke voorwaarden schep ik normaal gesproken voor mezelf om in een inspiratie flow te komen/blijven? 

MOOD

“In the mood” zijn: als ik me rot voel (wat oké is, hier heeft iedereen weleens last van) heeft het vrij weinig zin om dingen te gaan forceren. Als mijn hoofd er op dat moment niet naar staat kan ik het beter laten. Nogmaals, inspiratie en werken vanuit flow kun je niet afdwingen, soms kun je jezelf hier echter wel een handje bij helpen. Bijvoorbeeld door je “mood” om te buigen en voorwaarde voor jezelf te creëren waarbij werken vanuit flow kan ontstaan.

Dus is het handig om bij jezelf te raden te gaan; waar krijg ik inspiratie/energie van? Door hiermee aan de slag te gaan kom je misschien alsnog wel in de gewenste flow.

 

RUST EN FOCUS

Ergens rustig voor kunnen gaan zitten en me volledig ergens op kunnen focussen zijn voor mij belangrijke voorwaarden om vanuit (geïnspireerde) flow ergens aan te kunnen werken. Uiteraard helpt een (gestelde) deadline tegen uitstelgedrag en jezelf verliezen in perfectionisme. Maar ik merk dat inspiratie toch vaak om de hoek komt kijken als je deze deadline even uit het oog verliest.

 

DE KRACHT VAN MUZIEK

Muziek kan van grote invloed zijn op je inspiratie/motivatie, maak jij hier weleens gebruik van? Zelf vind ik het heerlijk om Classic FM aan te zetten bij taken waarbij ik wel een geïnspireerde flow kan gebruiken. Klassieke muziek brengt me namelijk in een “mood” van waaruit ik gemakkelijk in een (geïnspireerde) flow raak. Ik word er namelijk erg rustig van, daarnaast inspireren en motiveren de mooie klanken me vaak. Een bijkomend voordeel van klassieke muziek vind ik daarnaast dat het meestal enkel instrumentaal is. Hierdoor lukt het me beter om mijn “schrijfmodus” te vinden en me te kunnen focussen op tekst. Zang leidt me hier namelijk over het algemeen van af.

 

WAAR IK NOG MEER INSPIRATIE EN ENERGIE VAN KRIJG

Zojuist benoemde ik al dat muziek me de nodige inspiratie en motivatie kan bezorgen.

Ook laat ik me graag door anderen inspireren. Het volgen van “powervrouwen” op social media geeft me vaak al de nodige inspiratie. Daarnaast ben ik erg fan van het luisteren naar podcasts, het kijken van youtube video’s en uiteraard het lezen van boeken.

 

Waar haal jij je inspiratie vandaan? En wat doe je als je in een (inspiratie) “dip” zit?

Let me know, misschien kunnen we elkaar inspireren 😉.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *