onthouden afstuderen

5 dingen om te onthouden als je aan het afstuderen bent

Geplaatst op Geplaatst in Afstuderen

Afstuderen: het is een periode van ups en downs. Stress, onzekerheid en frustratie komen geregeld om de hoek kijken. Momenteel last van een afstudeerdip? Onthoud dan het volgende:

 

ELKE KLEINE STAP IS ER EEN

Het is je waarschijnlijk wel duidelijk dat je diploma je niet komt aanwaaien. Maar niet getreurd, een goed begin is namelijk het halve werk en elke stap die je zet is er een! Welke kleine stap kun je vandaag nog zetten om dichter bij dat diploma te komen?

 

DE AANHOUDER WINT

Je weet van te voren nooit zeker of iets gaat lukken, maar als je niets doet weet je in ieder geval zeker dat het niet gaat gebeuren. Kom in actie in plaats van jezelf te verliezen in stress of onzekerheid. Wees niet bang om fouten te maken maar ga ervoor.

Van je fouten kun je leren, en ook je fouten brengen je een stap verder in je proces op weg naar je diploma (hoe gek dit misschien ook klinkt).

 

HAAL KRACHT UIT JE ACTIES

Ontbreekt het je momenteel aan de nodige motivatie of inspiratie? Kom ook dan gewoon in actie. Vaak is dit het enige wat je nodig hebt om het spreekwoordelijke balletje weer te laten rollen. En het mooie hieraan is: actie ondernemen kan altijd.

 

VERGELIJK JEZELF NIET MET ANDEREN

Loop je eigen pad, op je eigen tempo en vergelijk jezelf niet teveel met anderen.

Iedereen heeft andere kwaliteiten. Laat je niet afleiden door de kwaliteiten van een ander maar focus je op jouw eigen kwaliteiten, die je dichter bij dat diploma gaan brengen.

Staar je niet blind op het succesverhaal van een ander, ook deze mensen kennen mislukkingen.

 

HEB VERTROUWEN & BLIJF POSITIEF

You can do this, geloof in jezelf en je bent al halverwege. De laatste loodjes zijn altijd het zwaarste, maar je bent er bijna.

Er brandt altijd licht aan het einde van de tunnel. Zit je in een dipje? Onthoud dan goed waar je het voor doet.

De gedachten en keuzes die je maakt vanaf het moment dat je wakker wordt hebben een enorme invloed op de rest van je dag. Wanneer je je dag met positieve gedachten begint werkt dit de rest van de dag door.

Dus begin de dag eens met de gedachten aan het moment dat jij je handtekening zet op jouw diploma! Voelt geweldig toch?

Bedenk daarna: wat moet en wil ik vandaag doen om dat voor elkaar te krijgen?

 

 

Momenteel aan het afstuderen?

Waar loop je het meeste tegenaan? Super als je dit met ons wilt delen in de comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *