Verhalen uit de praktijk – week 12

Geplaatst op Geplaatst in Toepassing van de kracht van muziek, Verhalen over de kracht van muziek

Naar aanleiding van dit mooie citaat van Dick Swaab deel ik hier graag twee praktijkvoorbeelden van afgelopen week met je.

Autisme: Tijdens een intakegesprek voor muziektherapie is J. met zijn trein aan het spelen. Ik begin te zingen: “de deuren van de trein gaan open en dicht als de trein gaat rijden”. En zie de deuren van de trein open en dicht gaan. Vervolgens vraag ik: “Wat doet de trein nog meer?” en antwoordt J.: “tjoek tjoek tjoek”. Samen maken we “het liedje” over de trein af.

Dementie: Na het zingen van “Het leven is goed in het Brabantse land” komt er een gesprek op gang tussen de bewoners over waar hun wieg heeft gestaan.Heb jij ook weleens de kracht van muziek als communicatiemiddel ervaren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *